Imagen
Imatge Llibre Mestres Cabanes

 

Barcelona, 17 de novembre de 2023. La Fundació Josep Mestres Cabanes i el Museu de Manresa publiquen un llibre sobre l’obra de Mestres Cabanes, per tal de donar a conèixer la figura i el llegat de l’artista manresà. El llibre, escrit per autors de referència en diferents camps, recull gairebé 1000 obres en 400 pàgines, i estarà disponible a través de la web de la fundació.

Editat en català i castellà (inclou traducció a l'anglès en ambdós casos), el llibre Josep Mestres Cabanes compta amb set capítols, escrits per diferents autors, i d’un catàleg de l’obra reunida a la Fundació Josep Mestres Cabanes i al Museu de Manresa. Els autors del llibre són Francesc Comas Closas, historiador i geògraf; Francesc Fontbona de Vallescar, historiador de l’art i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi; Màrius Carol Pañella, periodista i escriptor; Oriol Pérez Treviño, musicòleg i assagista; Roger Alier Aixalà, historiador i crític musical; Marcel Gorgori Argemí, periodista i escriptor; Anna Solanilla Roselló, historiadora de l’Escenografia i llicenciada en Belles Arts i Art Dramàtic, en l’especialitat d’Escenografia; Josep i Jordi Castells Planas, escenògrafs; i Francesc Vilà Noguera, llicenciat en Filosofia i museòleg.

L’artista manresà Josep Mestres Cabanes (1898-1990) va esdevenir una figura fonamental del món de l’escenografia i la pintura. D’ençà l’any 1919, quan es va traslladar a Barcelona, va dur a terme una extensa producció  artística que abasta des del dibuix fins a la pintura i l’escenografia, passant pel disseny gràfic, el muralisme o la paraescenografia. Les seves impressionants produccions artístiques al Gran Teatre del Liceu el van projectar universalment.