Un viatge pel virtuosisme de la viola

En aquest programa presentem els dos solistes de viola de la nostra orquestra: Alejandro Garrido i Albert Coronado. Sota la direcció musical de Dani Espasa, viatjarem pel virtuosisme de la viola, des de l'últim dels concerts bachians de Brandenburg, el número 6, escrit per a dos violes solistes i orquestra de cambra, fins al referent modern d'aquests concerts, els Kammermusik del seu compatriota modern Paul Hindemith, en aquesta ocasió amb el número 5, per a viola solista. 


A mig camí el concert clàssic de l'austríac Franz Anton Hoffmeister, compositor que tan brillantment va escriure per a aquest instrument. 

Cicle Constel·lacions

Aquesta temporada encetem un nou cicle d'orquestres de cambra amb l'objectiu de presentar al nostre públic els músics de l'orquestra en el paper de solistes, que els conegueu en aquesta faceta virtuosa i els hi poseu cara en aquesta mostra del seu Art. 

L'anomenem Constel·lacions, com a configuració d'estrelles en el firmament musical, alhora que ens connecta amb les portes d'entrada del Teatre. 

Per aquesta primera entrega, us proposem conèixer els noms i les cares de quatre virtuosos d'instruments no gaire freqüents com a solistes en el món del concert, com són la viola i el contrabaix. També gaudirem de nou de la qualitat de l'excel·lent LiceuBrass ensemble. 

  • Durada aproximada 1h
Violes solistes
Albert Coronado i Alejandro Garrido
Director
Dani Espasa

novembre 2023

Programa

Franz Anton Hoffmeister
Concert per a viola i orquestra de cambra en Si b major

I Allegro con spirito
II Poco adagio 
III Rondo allegro 

Paul Hindemith
Concert per a viola, op. 36, núm. 4 (Kammermusik núm. 5)

I. Schnelle Halbe
II. Langsam
III. Mäßig schnell
IV. Variante eines Militärmarsches

Johann Sebastian Bach
Concert de Brandenburg núm. 6, BMW 1051, Si b major

I. Allegro
II. Adagio ma non tanto
III. Alegro