Capçalera Amazonia

Amazônia

Heitor Villa-Lobos i Philip Glass

Cicle Simfònic de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu

Heitor Villa-Lobos i Philip Glass amb la projecció de l'obra de Sebastião Salgado

L’Orquestra del Gran Teatre del Liceu presentarà el 26 de novembre el concert extraordinari Amazônia de Sebastião Salgado com a part d’un projecte més ampli del fotògraf brasiler que, en els últims set anys, ha treballat recorrent l’Amazones i visitant els seus habitants. 

En el transcurs del concert, la música anirà acompanyada de la projecció de més de 200 imatges del gran fotògraf que sublimen la bellesa de la naturalesa alhora que adverteixen de la importància de conservar aquest entorn natural únic. A punt de celebrar els seus vuitanta anys i més actiu que mai, l’artista brasiler Sebastião Salgado és un dels fotògrafs contemporanis més premiats i reconeguts internacionalment.

Acompanyant l’exposició temàtica que es presenta a Barcelona, amb la seva obra, Salgado denuncia la fragilitat del món i fa una crida a la necessitat de respectar-lo i cuidar-lo. 

Un programa musical rítmic que té, com a plat principal, la Suite de Villa-Lobos A floresta do Amazonas, feta a partir de la banda sonora de la pel·lícula de Mel Ferrer Green mansions. 

Amb una música exuberant i tropical on canten els rius, els mars del Brasil, i descriu la frondositat de la selva amazònica. Les espectaculars imatges en blanc i negre de Salgado mostraran la immensitat de l’Amazònia, d’aquests paisatges de boscatge sense fi i meandres impossibles, que també inclouen les bellíssimes imatges dels indígenes que viuen en aquells boscos. Més de dues-centes tribus, algunes de les quals no tenen contacte amb l’ésser humà civilitzat. 

Una vetllada sensible i un missatge que ens interpel·la.

En col·laboració amb:

Logo La Fabrica 2
Logo Zurich 2

 

Dates i entrades

Torn D-H
Durada aproximada
1h 20min

Fitxa artística

Fotògraf
Sebastião Salgado
Directora
Simone Menezes
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Programa

H. Villa-Lobos
Preludi (Bachianas brasileiras núm. 4)  

P. Glass
Metamorphosis I (Aguas da Amazonia) (orq. Charles Coleman)  

H. Villa-Lobos
A floresta do Amazonas  

Més informació

Drassanes reials

Liceu de les Arts 
Amazônia

Exposició 
Les Drassanes Reials
Del 3 de desembre 2024 al 30 d'abril 2025

Amazônia

Heitor Villa-Lobos i Philip Glass
Torn D-H