Valentí Oviedo

Valentí Oviedo (Manresa, 1977), és llicenciat en Administració d’Empreses (per la Universtitat Autònoma de Barcelona (UAB), MBA per l’IE i PDD per IESE, Oviedo compta amb una notable experiència en la gestió d’equipaments culturals.

Actualment és Director General del Gran Teatre del Liceu, càrrec que ostenta des de que fou nomenat pel Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu el 22 de març de 2018.

Imagen
Valentí Oviedo (© A. Bofill)
Valentí Oviedo (© A. Bofill)

Va iniciar la seva carrera professional en les àrees de finances i màrqueting de multinacionals del sector industrial i del gran consum. , però gràcies al seu vincle amb la cultura i les arts, va passar a dirigir entre 2008 i 2013 l’empresa municipal Manresana d’Equipaments Escènics encarregada de la gestió del Teatre Kursaal i el Teatre Conservatori de Manresa.

Entre el 2013 i 2016 va estar com a Gerent del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra OBC, amb una meritòria i reconeguda contribució a la millora de l’entitat. Càrrec que va ocupar fins juliol del 2016 que va ser nomenat Gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Ha col·laborat com a docent en matèria de finances i màrqueting al Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (UB), i ha estat membre de la junta de l’Associació de Gestors Culturals de Catalunya i de l’Associació cultural El Galliner.