Notícies

Gustavo Dudamel dirigirà 'West Side Story' al Liceu la temporada 24/25

Amb les excepcionals veus en els rols principals de Nadine Sierra (Maria) i Juan Diego Flórez (Tony).

Gustavo Dudamel, Nadie Sierra i Juan Diego Flórez.
Gustavo Dudamel, Nadine Sierra i Juan Diego Flórez.
  • El reconegut director d’orquestra Gustavo Dudamel dirigirà l’Orquestra del Liceu en dos concerts del musical West Side Story de Leonard Bernstein durant la temporada 24/25 del Teatre (29 i 31 de juliol de 2025).
  • Aquesta icònica obra, que ha captivat els espectadors durant dècades, arribarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu sota la batuta d'un dels directors més aclamats del món i amb les excepcionals veus en els rols principals de Nadine Sierra (Maria) i Juan Diego Flórez (Tony). 
  • La temporada 24/25 del Liceu es presentarà als mitjans de comunicació el proper 19 d’abril i tindrà com a fil conductor el lema “Perseguint un somni”. 

Barcelona, 18 de març de 2024. El Gran Teatre del Liceu uneix tres grans noms internacionals, Gustavo Dudamel, Nadine Sierra i Juan Diego Flórez, per oferir dos concerts extraordinaris del West Side Story de Leonard Bernstein en la temporada 24/25 del Teatre, que s’anunciarà completament als mitjans de comunicació el proper 19 d’abril. 

Leonard Bernstein, un dels noms més emblemàtics de la història musical dels Estats Units, va crear una obra mestra en West Side Story. Aquest musical, estrenat el 1957, continua sent una poderosa exploració de les emocions humanes ambientada en el context d'una rivalitat urbana. Amb lletres de Stephen Sondheim i un llibret d'Arthur Laurents, l'obra va rebre elogis unànimes i va guanyar deu Oscars quan va ser adaptada al cinema el 1961. 

Un dels pocs músics clàssics transformats en un genuí fenomen cultural, el 2021, Gustavo Dudamel va dirigir la llegendària partitura de Bernstein per a la nova adaptació musical de Steven Spielberg de West Side Story. Spielberg va triar Gustavo Dudamel com a director musical per aportar la seva energia característica a la icònica partitura i la Filharmònica de Nova York, l'orquestra de la qual Bernstein va ser titular. 

Una partitura icònica que posarà sobre l’escenari les emocions d’una jove parella, però que a la manera del Romeu i Julieta de Shakespeare, tenen negada la seva relació clandestina pels seus propis clans enfrontats. Un somni perseguit que lamentablement només la mort d’un dels dos mostrarà, a la comunitat, que estan obligats a entendre’s i que l’odi és un verí contra el qual no hi ha antídot. 

El concert serà fora d'abonament i les localitats es podran adquirir en el període de venda preferent pels abonats del Liceu amb un 15% de descompte a partir del 12 de juny. El 19 de juny s'obrirà la venda per al públic general