Notícies

El Liceu homenatja Roger Alier

Barcelona, 6 de maig de 2024

El Gran Teatre del Liceu homenatja la vida i el llegat de Roger Alier, Medalla d'Or del Liceu 2023, amb un recital commemoratiu que posa en valor la seva dedicació i passió per l'art operístic, així com la vinculació incansable i compromesa cap al teatre.

Amb una llarga biografia dedicada a la lírica, el professor Alier va ser tota una institució en el món de l'òpera. Des de la seva incansable tasca d'exhumar la temporada del Teatre Principal fins a l'estrena de la primera versió escenificada de l'òpera Il re pastore de Mozart a Espanya, i representant la primera òpera en la història del teatre El Molino al Paral·lel, el seu llegat perdurarà en la memòria col·lectiva. 

Roger Alier.

El recital homenatge seguirà el rastre de la vida extraordinària del mestre Alier, presentant fotogrames vitals exemplificats amb emocionants fragments operístics. A més, aquests moments seran interpretats pels cantants que van acompanyar al professor en les seves múltiples iniciatives, oferint una experiència única i emotiva. Un concert ple de les músiques que el van fer feliç i que va programar, dirigir, traduir o divulgar en una vida plena i entregada a l'art de l'òpera, amb peces de Mozart, Cimarosa, Donizetti, Rossini, Verdi i altres. Entre els distingits cantants que participaran en aquesta commemoració es troben Serenza Sáenz, David Alegret, Jan Antem, Josep Bros, Carlos Cosías, Carlos Daza, Beñat Egiarte, Mercedes Gancedo, Tina Gorina, Maria Hinojosa, Núria Rial, Marc Sala i Laura Vila. Seran acompanyats al piano per Josep Buforn i Stanislav Angelov. 

Recital homenatge Roger Alier
11 de juny a les 19h
Sala Foyer del Liceu

Comprar