Notícies

El projecte 'Òh!pera' s'internacionalitza i arriba a Xile

El Liceu expandeix el seu projecte Oh!pera a Xile, marcant així la primera edició internacional en col·laboració amb el prestigiós Teatre Biobío i el suport de l'Institut Ramon Llull i Ópera Latinoamérica.

Barcelona, 8 de març de 2024. El Gran Teatre del Liceu expandeix el seu projecte Oh!pera a Xile, marcant així la primera edició internacional en col·laboració amb el prestigiós Teatre Biobío i el suport de l'Institut Ramon Llull i Ópera Latinoamérica

Des d'abril fins al novembre, un equip d'artistes, encapçalats per la compositora Marian Márquez , la directora escènica Alicia Serrat, i la supervisió d'Àlex Ollé, mentor del projecte, portaran a terme la creació i la presentació de la micro òpera Filles del món. Aquesta proposta es representarà dins del Teatre Biobío, i hi participaran artistes locals: cantants, músics i equips del mateix teatre. En el procés de creació de l'escenografia i el vestuari també hi participaran estudiants universitaris de la ciutat.

'Filles del món' (© Paco Amate)
Un moment de 'Filles del món' al Liceu.

 "La col·laboració amb el Teatre Biobío és fonamental ja que ens permet establir un viatge d'anada i tornada on podem compartir, desenvolupar creacions i créixer junts durant tot el procés. En unir dos equipaments referents al suport a la creació, aquest projecte és una fantàstica manifestació de la voluntat de brindar oportunitats a nous talents”, apunta Valentí Oviedo, director general del Liceu. 

Per part seva, Àlex Ollé expressa: "El projecte Oh!pera va néixer amb l'objectiu de ser la porta d'entrada al món de l'òpera per a creadors joves de tots els àmbits artístics: compositors, llibretistes, directors d'escena, cantants, músics, il·luminadors, alumnes d'escoles de disseny…. L'objectiu final és, d'una banda, generar una nova fornada de creadors i d'altra aconseguir atraure nous públics i, en especial, el públic més jove”.

Nala, òpera d'Andreu Gallén.
Un moment de 'Nalah', una de les microòperes que van formar part del projecte 'Òh!pera'.

Aquest juliol, al Liceu es farà la tercera edició del projecte ÒH!PERA. Microòperes de nova creació, una iniciativa impulsada pel Gran Teatre del Liceu, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, a través del Disseny Hub Barcelona i les principals escoles de disseny de la ciutat. 

L'objectiu del projecte ÒH!PERA és complementar la formació de joves de disciplines creatives de la ciutat de Barcelona i facilitar-los l'aprenentatge en un entorn real, tenint una experiència amb el gènere operístic i els professionals del mateix. La missió d'aquesta iniciativa comprèn l'acompanyament i el suport a la creació artística, posant a disposició espais i recursos que serveixin com a camp d'experimentació tenint com a base el rigor, l'exigència i la qualitat dels projectes. Els estudiants viuen així una experiència pràctica i professional, participant en un procés creatiu des del principi fins a l'estrena. 

Obrir el món de l'òpera a mirades noves ens permet renovar el llenguatge i dibuixar l'òpera del segle XXI. Òh!pera és una iniciativa que s´estén més enllà de les parets del teatre i que ha aconseguit vincular diferents institucions, públics i àmbits artístics de la ciutat de Barcelona. Aquest projecte de col·laboració i aliança entre institucions i acadèmia vol ser un aparador per mostrar el talent emergent d'una nova generació i projectar-lo internacionalment per crear una xarxa d'intercanvis i col·laboracions artístiques

Amb el suport de:

Logo Ramon Llull
Logo Opera Latinoamerica