Valeria Sepe

Soprano
Image
Valeria Sepe

Nascuda a Nàpols, Valeria Sepe és una de les sopranos italianes més talentoses de la seva generació, guanyadora del premi "Oscar della lirica 2016 com a Soprano de Nova Generació". Es va graduar al Conservatori G. F. Ghedini de Cuneo i va perfeccionar les seves habilitats sota la guia tècnica de Raina Kabaivanska. 

La soprano va iniciar la seva carrera a Itàlia, apareixent en papers principals a les cases d'òpera de Roma, Florència, Nàpols, Palerm, Parma i Verona, debutant posteriorment a moltes de les companyies d'òpera més famoses del món, i ha col·laborat amb reconeguts directors escènics i musicals de prestigi internacional. 

Entre els seus compromisos recents destaquen: Margherita i Elena en una nova producció de Mefistofele de Boito dirigida per Michele Mariotti a l'Òpera de Roma; Liù sota la direcció del director emèrit Zubin Mehta i en la posada en escena històrica signada per Zhang Yimou al Maggio Musicale Fiorentino; Madama Butterfly al Teatro di San Carlo de Nàpols sota la direcció de Dan Ettinger i la posada en escena de Ferzan Ozpetek; Nedda a l'Arena de Verona, al Regio de Torí, al Teatro dell'Opera de Roma, al Teatro Regio de Parma i al Verdi de Trieste; Mimì a Opera Australia a Sydney i al Teatro Massimo de Palerm; Tosca en l'espectacle de l'artista Marina Abramovic 7 Death of Maria Callas

Debuta al Gran Teatre del Liceu.