Imagen
Gyula Orendt.

Baríton hongarès-rumanès, va destacar en la seva carrera després d'interpretar el paper principal a Saul de Händel com a estudiant. Després, es va unir a la Vienna Volksoper i a l'Estudi d'Òpera de la Deutsche Staatstoper abans de convertir-se en membre de la Deutsche Staatsoper.

Allà, va interpretar diversos papers, col·laborant amb directors destacats com René Jacobs i Sir Simon Rattle. Orendt va participar en compromisos addicionals en festivals i escenaris de renom, interpretant papers com el Comte Almaviva (Le nozze di Figaro) o Guglielmo (Così fan tutte) al Gran Teatre del Liceu, el Festival de Glyndebourne o la Royal Opera House, entre d'altres.

La seva versatilitat artística destaca en interpretar tant papers principals com secundaris, des de l'òpera barroca fins a obres contemporànies. En concerts, Orendt ha actuat en obres destacades, incloent Ein deutsches Requiem amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Apollo de Händel amb l'Orquestra Barroca Finlandesa. Tres vegades guanyador del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, Gyula Orendt s'ha consolidat com un destacat baríton en el món de l'òpera i la música clàssica.

Va debutar al Gran Teatre del Liceu la temporada 2016/17 amb Le nozze di Figaro.

Temporada 2023-24

Médée ( ORONTE )

Marc-Antoine Charpentier