Imagen
Liliana Nikiteanu

L'any 1984 Liliana Nikiteanu va guanyar un premi al Concurs Tenor Viñas de Barcelona i això li va permetre cantar a l’escenari en la gala final. A més, ha guanyat premis de cant en ciutats com Belgrad (1986), Viena (1989) i Ginebra (1991). L'any 2000 va ser nominada als premis Opernwelt com a millor cantant jove de l'any per la interpretació de Dorabella. El seu repertori inclou més de 90 papers que ha cantat a l'Opernhaus Zürich, on és membre de l’ensemble des de 1991.

A més, ha cantat papers com Octavian (Der Rosenkavalier) a l’Opéra Bastille de París, les Òperes Estatals de Viena i Hamburg, Ježibaba (Rusalka) a Mont-real, Sesto (La clemenza di Tito) a Dresden, Rosina (Il barbiere di Siviglia) a Viena i Munic; Dorabella (Così fan tutte) a Dresden, Munic, Salzburg, Ais de Provença; Fjodor (Boris Godunow) a Salzburg, Orfeo (Gluck) a la Cité de la Musique de París, Margarethe (La Damnation de Faust) a Brussel·les i Dulcinée (Don Quichotte) al Theater an der Wien.

L’han dirigida mestres com Nikolaus Harnoncourt, Claudio Abbado, Fabio Luisi, Franz Welser-Möst, John Eliot Gardiner, René Jacobs i Philippe Jordan.

Debuta canant una òpera escenificada al Gran Teatre del Liceu. 

Temporada 2023-24

Eugene Onegin ( LARINA )

Piotr Ilitx Txaikovski