Lucero Tena

Castanyoles

Gràcies al seu estil personal ha incorporat les castanyoles com a instrument solista en obres de concert. Al llarg de la seva carrera ha actuat com a solista en teatres i sales de concerts d’arreu del món, i ha treballat amb els mestres Lorin Maazel, Mstislav Rostropóvitx, Rafael Frühbeck de Burgos, Jesús López Cobos, Sergiu Comissiona, Franz-Paul Decker i David Afkham, entre d’altres. Les darreres temporades ha actuat amb l’Orquesta Nacional de España al Festival de Nantes (2013), Tòquio (2014) i Varsòvia (2015). L’any 2016 actuà a la Philharmonie de Berlín dirigida per Plácido Domingo, i el 2017 al Teatro alla Scala de Milà. 

La temporada 2018/19 va fer una gira amb l’arpista Xavier de Maistre per Alemanya, Espanya, França i el Líban, però també concerts amb orquestres a Masqat (Oman), Belgrad (Sèrbia) i Madrid. També té previst actuar amb De Maistre a Alemanya, la Xina i el Japó, a més de participar als festivals de Lucerna i Schleswig-Holstein.  

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 1973/74 dins del X Congreso Internacional de Neurología, on hi va actuar amb un programa anunciat com a "Concert de Castanyoles, Dansa i Flamenc".

1973/74

Concert de Castanyoles, Dansa i Flamenc ()