Notícies

Acord pels drets audiovisuals entre el Liceu i els seus col·lectius musicals

Barcelona, 10 de juliol de 2024

Acord per a la renovació dels drets audiovisuals de l’Orquestra i el Cor del Liceu, els col·lectius musicals estables del Teatre.

El Patronat del Gran Teatre del Liceu, presidit per Salvador Alemany i que va comptar amb la presència del president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, va aprovar ahir un acord per a la renovació dels drets audiovisuals de l’Orquestra i el Cor del Liceu, els col·lectius musicals estables del Teatre. 

Aquesta fita, resultat de l'esforç col·lectiu i la determinació de totes les parts implicades, reflecteix la voluntat comuna d'establir uns acords a llarg termini que permetin enfocar el futur de la institució de manera ambiciosa en l’àmbit audiovisual, així com d’accessibilitat de tots els públics. Aquest acord significa que els col·lectius artístics cedeixen al Liceu - de manera conjunta i exclusiva - tots els seus drets d'explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i posada a disposició interactiva) per qualsevol mitjà i modalitat, incloent internet. 

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (© A. Bofill)
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (© A. Bofill)

Aquesta cessió de drets té una vigència de 10 anys, amb pròrrogues de 5 anys, i abasta l’àmbit territorial universal i per tot el temps de protecció dels drets fins a la seva entrada en el domini públic. Aquesta entesa dona llum verda a reprendre tota l’activitat audiovisual del Teatre, així com la difusió del concert 'Clàssica a la platja', que tindrà lloc el proper 12 de juliol a la platja de Sant Sebastià i que es transmetrà a través de Betevé, Canal 33 i Catalunya Música. 

Aquest acord també obre la porta a la reactivació de la programació de LICEU+LIVE, sobre la qual el Liceu informarà properament. A partir de la temporada que ve, també es reprenen les retransmissions radiofòniques. En termes econòmics, l'acord consta d'una part fixa, que va en la línia dels acords dels últims 10 anys, i s’incorpora una part variable depenent dels ingressos generats per la plataforma audiovisual. 

El contracte establert s'ajusta al marc normatiu i pressupostari vigent, respectant el principi de prudència financera de la institució i la legislació comunitària de propietat intel·lectual.

Orquestra i Cor del Liceu (© Sergi Panizo)
Cor del Gran Teatre del Liceu (© Sergi Panizo)