Notícies

El Liceu i l'Ajuntament de Barcelona coprodueixen 'La Torre de Nadal'

<p>L'espectacle es podrà veure durant les festes a la Plaça Catalunya&nbsp;</p>

 • El nou espectacle de gran format La torre de Nadal, de Lluís Danés, és una nova producció del Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona que barreja dues disciplines: el circ i l’òpera. Es podrà veure a la Plaça Catalunya del 17 al 30 de desembre (excepte el dia 24) a partir de les 20h.
 • Un espectacle d’emoció, sensibilitat i màgia amb un viatge musical que reclama la utopia com a eina de transformació amb el guiatge de Giacomo Puccini. És també una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa.
 • A La torre de Nadal, amb proposta escènica de Lluís Danés i dirigida musicalment per Sergi Cuenca, hi apareixen sis intèrprets de circ, vuit músics i quatre cantants que buscaran els límits d’allò factible, viable i versemblant per arribar a fer sentir al públic el veritable esperit de Nadal.
 • La torre de Nadal és una versió curta i amb dramatúrgia nadalenca de La Torre dels somnis, un espectacle que el Liceu estrenarà la temporada vinent a la Sala Gran dins el  programa educatiu LiceuAprèn.
 • Col·laboren en aquest projecte la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.

Barcelona, 1 de desembre de 2022. El Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona s’uneixen per coproduir La torre de Nadal, un espectacle que barreja circ i òpera i que es podrà veure a la Plaça de Catalunya de Barcelona del 17 al 30 de desembre, excepte el 24 de desembre. L’espectacle porta el segell del director d’escena Lluís Danés i la direcció musical recau en Sergi Cuenca, que també és qui ha escrit la música a partir de l’obra de Puccini. La torre de Nadal és un viatge musical de gran format on la part operística està construïda sobre l’obra de Puccini mentre que la part del circ comptarà amb números més tradicionals d’aquest art escènic: equilibris, corda, suspensions, trapezi i dansa. Dalt de l’escenari hi haurà vuit intèrprets de circ i hi haurà música en directe interpretada per sis músics i quatre cantants. Col·laboren en aquest projecte la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics i creadors provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.

Sinopsi de La torre de Nadal

Els habitants de La Torre dels Somnis celebren el Nadal quan la realitat truca a la porta. Una narrativa nadalenca que combina la nova creació amb fonaments dramàtics d’allò més clàssics: els personatges no tan sols hauran de defensar i protegir els somnis sinó que hauran, en definitiva, de salvar el Nadal.

L’espectacle té un fonament dramàtic clar i contundent per poder donar tot l’espai que necessiten la música i el circ. Una realitat que xoca amb els somnis. Un espectacle d’emoció, sensibilitat i màgia i decidit a demostrar que l’impossible és possible si no deixem de somiar.

Selecció musical de La torre de Nadal

 • Nessun dorma de Turandot
 • Coro a bocca chiusa de Madame Butterfly
 • O mio babbino caro de Gianni Schicchi
 • Si, mi chiamano Mimi de La Boheme
 • E lucevan le stelle de Tosca
 • Diecimila anni al nostro Imperatore  de Turandot

En el marc del Festival de Nadal

La torre de Nadal és una de les activitats que proposta l’Ajuntament de Barcelona durant les festes de Nadal a la zona del centre en el marc del Festival de Nadal, que tindrà lloc a la plaça de Catalunya i la plaça Universitat entre el 17 i el 30 de desembre. Durant catorze dies s’hi podrà trobar un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries del matí al vespre. Activitats familiars, música, arts de carrer i espectacles. En total la plaça acollirà 24 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més d’una vuitantena de sessions i activitats, i 95 artistes a l’escenari.

En tota la programació de Nadal, la ciutat acull una extensa proposta d'activitats singulars, atractives i per a tots els públics al llarg de 40 dies i desplegades per tota la ciutat, tant al centre com als districtes. Un aposta pel protagonisme cultural i la creativitat local tot teixint complicitats amb el sector comercial i una autèntica celebració nadalenca. Tota la informació està disponible aquí.

La torre de Nadal, un tast de l’espectacle de la temporada que ve

L’espectacle de La Torre de Nadal és una versió curta i nadalenca, feta expressament per representar-se a l’espai públic de Barcelona, d’un dels espectacles per a infants i joves que el Gran Teatre del Liceu produirà i presentarà la temporada 2023/2024 i que es mostra com una proposta per a tots els públics. En aquest cas, el títol serà La torre dels somnis. L’obra, que seguirà els mateixos preceptes de combinar l’òpera i el circ, i que a més, incorporarà la poesia. També estarà dirigida per Lluís Danés i continuarà tenint la voluntat de fer somniar el públic i esborrar la línia que separa “allò impossible del possible”.