Notícies

'La torre dels somnis', nova producció amb el segell de Lluís Danés

Barcelona, 22 de maig de 2024

El nou espectacle de gran format 'La torre dels somnis', proposta escènica de Lluís Danés, és una nova producció del Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona que combina l’òpera, el circ i la poesia. Un viatge musical ple d’emoció, sensibilitat i màgia amb el guiatge de Puccini.

El Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona s’uneixen per coproduir La torre dels somnis, un espectacle que barreja circ, òpera i poesia i que es podrà veure a la Sala Gran del Gran Teatre del Liceu els dies 1, 22, 23 i 29 de juny. L’espectacle porta el segell del director d’escena Lluís Danés i la direcció musical recau en Sergi Cuenca, que també ha escrit els arranjaments musicals a partir de l’obra de Puccini. Ingrid Esperanza signa la direcció de circ i Ariadna Peya la direcció coreogràfica.

La torre dels somnis és un viatge musical de gran format on la part operística està construïda sobre l’obra de Puccini mentre que la part del circ comptarà amb números més tradicionals d’aquest art escènic: equilibris, corda, suspensions, trapezi i dansa. Dalt de l’escenari hi haurà sis intèrprets de circ i hi haurà música en directe interpretada per vuit músics i cinc cantants. Col·laboren en aquest projecte la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics i creadors provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.

'La torre dels somnis' (© Xavier Torrent)

La torre dels somnis

Una proposta operística amb música de Puccini i una dramatúrgia que, posant en valor els somnis i les utopies, narra amb llenguatge poètic el darrer desafiament de la realitat contra els impossibles que habiten la torre. Una torre plena de llum que emergeix entre tenebres. La torre dels somnis, un lloc on tot és possible, un racó de món on no cal dormir per somiar.

Un espectacle per a totes les edats que pretén arribar d’una manera especial al públic adolescent i jove amb la força, el risc i l’emoció que emanen de la fusió entre l’òpera i el circ, i una dramatúrgia amb la qual es podran sentir identificats.

Front Web Torre

En paraules de Lluís Danés “l’espectacle vol reivindicar la cerca constant del propi camí, mostrant com els naufragis són part essencial de l'aprenentatge. A través de les dificultats, es reforça la idea que l'important és intentar-ho, ja que cada intent aporta noves perspectives i fortaleses. La lluita pels somnis i la resiliència esdevenen valors centrals, inspirant el públic a perseverar malgrat els obstacles”. 

Sergi Cuenca, encarregat de la part musical, explica que “La torre dels somnis busca trobar un llenguatge diferent mantenint l'essència de Puccini. La sonoritat moderna, amb percussió, sintetitzadors, teclats, solos vocals i cors, ofereix una experiència contemporània sense perdre la profunditat emocional característica de Puccini. Aquest enfocament crea un espectacle coral, innovador i fidel a l'ànima del compositor italià”. 

'La torre dels somnis' (© Xavier Torrent)

Els valors de 'La torre dels somnis'

LiceuAprèn presenta una nova perspectiva educativa i artística amb el seu darrer espectacle, La torre dels somnis. El projecte educatiu del Teatre concep els espectacles no només com a projectes artístics, sinó també com a projectes educatius, creant una simbiosi única que enriqueix tant els participants com els espectadors.

Des del començament de la producció, l'objectiu ha estat impregnar l'espectacle de valors educatius rellevants per al públic jove. Cada pas de la producció s'ha desenvolupat amb aquesta finalitat, des de la definició dels ingredients artístics fins a l'exploració del seu potencial educatiu. La finalitat és convertir l'experiència de venir al Liceu en un veritable procés d'aprenentatge. L'espectacle esdevé així un agent inspirador, capaç de fomentar processos educatius significatius.

'La torre dels somnis' (© Xavier Torrent)

La dramatúrgia creada per Lluís Danés i Alguer Miquel enfoca valors essencials com l'esforç, la superació i la resiliència, així com la importància del treball en equip i la confiança. A més, l'òpera, amb una selecció d'àries de Puccini, connecta amb emocions profundes que els joves poden comprendre i amb les quals poden empatitzar.

La torre dels somnis serà vista per un total de 5.850 joves en cinc funcions escolars, mentre que les quatre funcions familiars esperen atreure unes 8.000 persones de totes les edats. 

Amb la col·laboració de:

Fundació "la Caixa"

 

Fundació Ferrer Salat Logo Empresa

 

Fundació Conservatori Liceu

 

Logo Fundació Bosch Aymerich
Logo Moventia CA
The Animals Observatory Logo