Notícies

Els Max premien 'La gata perduda'

Els Premis Max de les Arts Escèniques premien cada any la tasca de professionals i produccions més destacades.

Image
Premis Max La Gata Perduda
Valentí Oviedo, Ricard Soler Mallol, Cristina Colomer, Irene Calvís i Antoni Pallès.

Els Premis Max de les Arts Escèniques premien i reconeixen anualment la tasca dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades en l'àmbit de les arts escèniques.

La gata perduda ha representat per al Liceu l'estrena mundial d'un espectacle de nova creació i que es va poder gaudir en dos funcions el passat 5 i 7 d'octubre de 2022 a la Sala del Gran Teatre del Liceu. Aquest premi és, doncs, un reconeixement al projecte de creació col·lectiva del Liceu -Òpera Prima- en el marc del seu programa social -LiceuApropa-.

L'Òpera Prima, La gata perduda, és un projecte ambiciós de creació comunitària coliderat entre el Gran Teatre del Liceu i entitats, organitzacions i col·lectius del barri del Raval. Aquest premi és un reconeixement a un esforç col·lectiu global de quatre anys per donar vida a aquesta òpera amb la que el Raval ha entrat al Liceu i amb la que el Liceu ha tingut l'oportunitat d'obrir-se, conèixer i aprendre d'un barri que també és el seu. La gata perduda, amb música d'Arnau Tordera i llibret de Victoria Szpunberg, ha comptat amb la participació activa del barri del Raval, més de 900 habitants i de 70 associacions i organitzacions hi han estat partícips.

Aquest projecte és, a més, un símbol de com l'òpera pot ser una forma d'expressió per a la nostra societat, i també una forma de connexió dels ciutadans amb les seves institucions culturals.

Una experiència de creació única, en la que el Liceu ha estat el vehicle mediador i La gata perduda el vehicle perfecte per donar veu a la diversitat, essent un camí d'integració i de desenvolupament de les persones.