Imagen
Pene Pati.

El tenor samoà Pene Pati es guanyà el reconeixement internacional amb la seva interpretació a ll Duca di Mantova (Rigoletto) a la San Francisco Opera  i interpretant a  Percy  a Anna Bolena a Opéra National de Bordeaux. L'any 2022, també va guanyar el Reader's Choice Award 2022 dels International Opera Awards.

En les últimes temporades, Pati ha debutat en interpretacions rellevants com L'elisir d'amore (Nemorino) a l'Opéra national de París; Roméo et Juliette (Roméo) a la San Francisco Opera, l'Opéra Comique i l’Opéra National de Bordeaux; La traviata (Alfredo) a l'Staatsoper de Berlín, a la Dutch national Opera i el Teatre Bolshoi; Lucia di Lammermoor (Edgardo) al Teatre San Carlo di Napoli; Anna Bolena (Percy) a la Wiener Staatsoper; i Moïse et Pharaon (Amenophis) al Festival d’Aix-en-Provence. Pene Pati ha començat la temporada 2022/2023 a la San Francisco Opera com a solista convidat a la seva gala d'obertura de la temporada del Centenari sota la direcció musical Eun Sun Kim. Després torna a Europa per repetir el seu Duca di Mantova tant a l'Òpera de Rouen com al Teatre San Carlo di Napoli. Interpreta La damnation de Faust de Berlioz a l'Opéra Monte-Carlo amb Kazuki Yamada, La favorite de Donizetti a l'Òpera Nacional de Bordeus i Mitridate, re di Ponto de Mozart a l'Staatsoper de Berlín amb Marc Minkowski. 

Manon de Massenet marcarà el seu debut operístic al Gran Teatre del Liceu. En els seus anys de formació, Pati va guanyar el cobejat Premi 'Bel Canto' Joan Sutherland i Richard Bonynge (2012), Primer Premi al Concurs Internacional Montserrat Caballé (2014), Segon premi d’Operalia (2015) i Segon Premi a Neue Stimmen (2015).

Temporada 2022-23

Manon ( EL CAVALLER DES GRIEUX )

Jules Massenet