VENDA PREFERENT
12 de juny (10h)

 

VENDA GENERAL
19 de juny (10h)

El Liceu s'uneix al record d'una autèntica llegenda del piano

Amb set actuacions al Gran Teatre del Liceu (des del 1939 fins al 2009), Alicia de Larrocha va ser, sense cap mena de dubte, la gran dama del teclat del nostre país al món. Respectada i admirada als cinc continents, va ser una autèntica llegenda. 

Traspassada l’any 2009, aquesta pianista barcelonina l’any 2023 hauria celebrat cent anys. 

Pianista precoç que va iniciar els estudis als tres anys i oferia el seu primer concert als sis, ha estat l’emperadriu de Falla, Granados, Mompou o Albéniz, entre d’altres. Col·laboradora habitual de mítics directors, com ara Dutoit, Previn, Davis, Solti, Mehta, Chailly, Abbado, Argenta o Jochum, De Larrocha va fascinar pel seu domini absolut del piano. 

Sota el guiatge de Josep Pons, amb qui va treballar, el Gran Teatre del Liceu vol unir-se a totes les institucions musicals i culturals que enguany celebrem el seu art. 

L’obra presenta el concert “Emperador” de Beethoven en les mans de Javier Perianes, hereu d’aquest espai internacional del pianisme nacional. Príncep del teclat, retrà aquest merescut homenatge a la gran Alicia. 

Completa el programa la Setena de Beethoven: partitura predilecta del gran públic (sempre més atent a les simfonies imparells/senars), ens transmet un sentiment d’espontaneïtat. El mateix compositor de Bonn va referir-s’hi com “una de les meves millors obres”; mentre que Richard Wagner, pels alegres ritmes, l’anomenava l’apoteosi de la dansa. 

Un programa rodó que, centrat en dos titans beethovenians, ens tornarà el record d’una pianista universal que viurà per sempre. 

Logo Alicia De Larrocha 2
  • Durada aproximada 2h 50min

Fixa artística

Piano
Javier Perianes
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director
Josep Pons

octubre 2023

Torn T Compra

Programa

Ludwig van Beethoven
Concert per a piano núm. 5, en Mi b major, op. 73, “Emperador”
Simfonia núm. 7, en La major, op. 92