Front Web Mahler

Univers Mahler (III): Simfonia Número 5

Gustav Mahler
Amb el suport de:

Univers Mahler (III): Simfonia Número 5

En lloc d’una carta d’amor, Mahler va regalar a Alma aquest 'Adagietto'

Josep Pons ens descobrirà els misteris d’aquesta partitura colossal

Escrita entre els anys 1901 i 1904, la Cinquena de Gustav Mahler ocupa un lloc central en la història de la música. Des de la mort del compositor va anar guanyant adeptes fins a esdevenir una partitura crucial, pont entre el Romanticisme musical i el Modernisme del segle XX. Una obra que resumeix els assoliments dels predecessors i anuncia nous camins que altres estiraran.

La Cinquena torna a ser la segona simfonia sense veus (purament instrumental després de la Primera, “Tità”). Durant el període de la seva composició, Mahler coneix Alma Schindler i li demana matrimoni la tardor de 1901. 

Com sempre en Mahler, tots els fets biogràfics estan intrínsecament relacionats amb el desenvolupament de la seva obra. Cinc moviments que van des de la marxa fúnebre inicial fins a una música demoníaca, passant pels passatges més ombrívols i dramàtics, les evocacions als elements de la natura, el folklore dels balls dels camperols austríacs, l’elegància del vals vienès, la intensitat del celebrat Adagietto (famós per haver estat interpretat per Leonard Bernstein al funeral de Robert Kennedy l’any 1968). 

En lloc d’una carta d’amor, Mahler va regalar a Alma aquest Adagietto: un poema sonor sense paraules. Josep Pons, reconegut advocat mahlerià, serà qui ens descobrirà els misteris d’aquesta partitura colossal.

Amb el suport de:

Logo Fundación Santander Fitxa

Dates i entrades

Torn T
Durada aproximada
1h 15min

Fitxa artística

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director
Josep Pons

Univers Mahler (III): Simfonia Número 5

Gustav Mahler
Torn T