Les activitats que formen part del programa social del Liceu tene per objectiu:

  • Oferir experiències accessibles, emocional i personal transformadores.
  • Facilitar l’accés al Gran Teatre a col•lectius amb discapacitats i amb altres necessitats, dissenyant projectes específics.
  • Oferir una experiència artística plaent i significativa als assistents.
  • Donar valor a la integració de tots els col•lectius.
  • Fomentar i dinamitzar les activitats culturals per a persones amb necessitats especials.
     
òpera a l'abast

Òpera a l'abast

Vols descobrir l’òpera de manera diferent? Vine a una presentació amena sobre una òpera de la temporada amb l’actuació en directe de músics de l’Orquestra del Liceu, i acaba l’experiència gaudint d’un assaig al Teatre. Activitat adreçada a entitats socials i que es desenvolupa en dos dies diferents. 

toca liceu

Toca Liceu

Si ets una persona amb discapacitat visual, o bé tens un interès especial en conèixer els secrets que s’amaguen darrera la creació d’una òpera, vine al Toca Liceu! D’una manera única, accedeix als serveis de Sastreria i Caracterització i de la mà de les seves responsables, toca vestits i perruques, experimenta teixits, formes i textures. Activitat destinada a entitats socials.

Assaig de l'Orquestra del Liceu.

Entra dins el Liceu

Vols descobrir com assagen el Cor i l’Orquestra del Liceu?  Et proposem una visita guiada als espais públics del Teatre seguida de l’assistència a un assaig del Cor o l’Orquestra als seus espais de treball. Reserva plaça per al teu grup i viu el Liceu més desconegut. 

taller tea

Tallers TEA

Inicia el teu infant al cant i l’òpera amb uns tallers familiars adaptats per a criatures amb trastorn de l’espectre autista, sobre alguns dels espectacles familiars del Petit Liceu. Els tallers es plantegen com una anticipació a l’espectacle a partir de jocs compartits, moviment,  descoberta de la música i els personatges amb instruments i elements estimulatius. Es recomana completar l’experiència assistint a una funció. 

funcions relaxades

Funcions relaxades

T’imagines unes funcions amb normes de llum, soroll i moviment menys estrictes?  Les funcions amigues eviten la foscor absoluta de la Sala, no exigeixen silenci absolut i compten amb una zona de descans amb materials sensorials, i amb la projecció a les pantalles dels resums dels espectacles en pictogrames. Són funcions obertes a tothom i també a les persones amb autisme, dificultats cognitives, Alzheimer o famílies amb nadons.

apropa cultura

Apropa Cultura

El Liceu forma part del programa social Apropa Cultura amb l’objectiu de facilitar l’accés al món de l’òpera i la música clàssica a persones en situació de vulnerabilitat, fer realitat la inclusió a través de l’experiència cultural; despertar noves sensacions i desenvolupar capacitats.  El Teatre posa a disposició tota la programació i activitats pròpies a les entitats socials que en formen part, a preus simbòlics. El programa va destinat a persones amb discapacitat física, auditiva, visual, intel•lectual, de salut Mental i amb trastorn de l’espectre autista. També, a persones en context de vulnerabilitat (addiccions, dones en situació de vulnerabilitat, gent gran, infància i adolescència, LGTBI, malalties cròniques, minories ètniques, persones migrades, persones privades de llibertat, persones refugiades, pobreza, o persones en situació de sense llar. Les persones que gaudeixie del programa ocupen butaques de la Platea o l’Amfiteatre.

ritmes

Ritmes en companyia

Creus que la música és sanadora? El programa Ritmes en companyia accedeix a centres d’hospitalització de salut mental per oferir tallers musicals als usuaris ingressats. Aquesta iniciativa està dirigida a persones amb un trastorn mental greu i la proposta inclou 12 sessions d’experimentació musical,  a més de la visita de músics d'orquestra que  comparteixen conversa i música. També inclou posteriorment una sortida a un esdeveniment cultural escènic fora de l'hospital o centre de rehabilitació.