LiceuAprèn - Del laberint als somnis

Del Laberint als Somnis

Acompanyem els joves en el desenvolupament d’un projecte artístic

Després de quatre edicions del projecte d’òpera participativa El Monstre al laberint,fem un pas endavant i donem a la proposta una nova dimensió i un nou format. Iniciem el projecte Del Laberint als Somnis.

El projecte Del laberint als Somnis és una nova aposta que reafirma la voluntat del Liceu per continuar explorant vies per arribar al públic adolescent i jove a través de propostes artístiques i educatives que els resultin atractives i transformadores.  

També confirma el compromís de la nostra institució amb la millora educativa a través de la música i de les arts. Des de LiceuAprèn, treballem en aquesta direcció, convençuts que les nostres accions només esdevindran rellevants si es fonamenten en la realitat del món educatiu i compten amb la complicitat del col·lectiu docent per compartir reptes i aprendre plegats.

El projecte Del laberint als Somnis es desenvolupa amb 24 centres educatius de secundària que s’han vinculat al Liceu per dos cursos.  

El primer curs la proposta s’estructura al voltant de l’espectacle de nova creació La Torre dels Somnis i, el segon curs, a través del projecte d’òpera participativa El Monstre al laberint.

El primer any de projecte posem el focus en la creativitat; en la creativitat dels joves i també en la creativitat dels equips docents.  

Del laberint als somnis

Volem acompanyar els joves en el desenvolupament d’un projecte artístic en el seu centre que els permeti entendre l’art i la música com  espais per imaginar i expressar allò que volen, allò que pensen, allò que saben i allò que senten. Volem empoderar-los en competències com la iniciativa personal, la cooperació i l’autonomia a l’hora de crear, però també a l’hora d’executar i de gestionar un procés artístic. Volem generar a través de l’art, espais de relacions i interaccions positives, on el respecte, la cura i la inclusió esdevinguin valors imprescindibles del nostre dia a dia.

Des del Liceu, acompanyarem aquests centres educatius en el desenvolupament d’un projecte artístic propi oferint als docents una formació de 40 hores i assignant a cada centre un artista que els ajudi en aquest procés creatiu. 

A qui va adreçat?

Centres educatius d’ESO i Batxillerat. Projecte obert a 24 centres educatius a cada edició 

Durada

Els centres educatius es vinculen al Liceu per dos cursos: Curs 1 i Curs 2.

En què consisteix el projecte?

Curs 1:  

  • Desenvolupament d’un projecte artístic propi i assistència a l’espectacle La Torre dels Somnis
  • Formació al professorat en música i arts escèniques (reconeixement Departament Educació)
  •  Acompanyament en la generació de dinàmiques metodològiques que promoguin la creativitat dels alumnes en la creació d’un projecte artístic propi.
  •  Assignació d’un/a artista d’una disciplina específica que acompanyarà el desenvolupament del projecte.
  •  1 dia de tallers artístics al Liceu.
  • Assistència a una funció de La Torre dels Somnis (reserva preferent d’entrades).

 

Curs 2:

Preparació i execució del projecte d’òpera participativa El monstre al laberint.  

 

  • Accions presencials:  
  • Formació musical i escènica al professorat.
  • Sessió de formació vinculada a l’àmbit social del projecte  
  • Sessió de formació vinculada a aspectes metodològics per a la generació de projectes globalitzadors a l’entorn d’una proposta artística.  
  • Assajos musicals i d’escena amb els alumnes al Liceu  
  • Assaig general i Funció al Liceu 

Preu

L’únic cost del projecte és l’import de les entrades a l’espectacle La Torre dels Somnis (10€ per alumne). La resta del projecte és gratuït per als centres educatius. 

Contacte

Per a més informació: liceuapren@liceubarcelona.cat 

Liceu Aprèn