El Liceu engega la temporada de dansa

La temporada de dansa comença amb el prestigiós Ballet du Grand Théàtre de Genève i seguirà amb el Dortmund Ballet, Sasha Waltz & Guests i el Ballet del Teatro dell'Opera di Roma.

Si t'apassiona la dansa, encara ets a temps d'abona-te a la temporada de dansa i gaudir de 4 títols amb un 30% de descompte. 

Abona't

Faun
'Faun' (© Gregory Batardon).

Barcelona, 26 de febrer de 2024. El coreògraf belga-marroquí Sidi Larbi Cherkaoui presenta al Gran Teatre del Liceu un doble programa Faun/Noetic al capdavant de la companyia que dirigeix, el prestigiós Ballet du Grand Théàtre de Genève. A Faun Sidi Larbi Cherkaoui desplega tot l'erotisme de L'après-midi d'un faune, la mítica coreografia revolucionària de Vàtslav Nijinsky

Per la seva banda, Noetic és una exploració geomètrica i lúdica al voltant de la línia recta i el cercle, un treball grupal que compta amb col·laboració de l’artista visual Antony Gormley. Amb aquest programa el Liceu engega una exuberant temporada de dansa que inclou grans companyies: el Dortmund Ballet, Sasha Waltz & Guests i el Ballet del Teatro dell'Opera di Roma, que la tancarà amb el clàssic per antologia El llac dels cignes.

A Midsummer Night’s Dream amb el Ballet de Dortmund.
'A Midsummer Night’s Dream' amb el Ballet de Dortmund.

La següent cita de dansa al Gran Teatre del Liceu suposa l'estrena del celebrat ballet d'Alexander Ekman, A Midsummer Night’s Dream amb el Ballet de Dortmund, del 25 al 28 d'abril en cinc funcions. Es tracta d'una versió de dansa contemporània que s'allunya de l'imaginari shakespearià per aprofundir més aviat en l'aspecte mitològic nòrdic del conte. Ekman hi explora l'energia que es genera en el solstici d'estiu i explora tota la càrrega tel·lúrica i el misteri d'aquest passatge natural. El coreògraf suec va crear aquest ballet per al Royal Swedish Ballet, i es va estrenar amb gran èxit l'abril del 2015. Des d'aleshores, s'ha consolidat com una de les seves obres més magnètiques i poderoses, una coreografia en la qual desplega uns quadres de gran impacte estètic.

'Sacre' amb Sasha Waltz & Guests.
'Sacre' amb Sasha Waltz & Guests (© Bernd Uhlig).

Del 6 al 10 de juliol, arriba el torn de la gran companyia de dansa contemporània Sasha Waltz & Guests, que presenta una versió contemporània d'una de les fites dels Ballets Russos de Diáguilev, Le sacré du Printemps, amb música d'Ígor Stranvinski i Vàtslav Nijinsk, estrenada el 28 de maig de 1913 al Théâtre des Champs-Élysées de París. La versió de Waltz, Sacre, esdevinguda també un clàssic, explora la dimensió ritual de la dansa en una proposta orgànica de gran força cinètica. 

Completaran el programa dues peces més: Feune la versió de Waltz de L’après-midi d’un faune de Debussy, i la "Scène d’amour" del Roméo et Juliette d’Hector Berlioz. A Feune, Waltz respecta força l'esperit de la coreografia original de Nijinski, posant l'accent en la dimensió eròtica de l'animal mitològic i la sensualitat de les nimfes, mentre que a "Scène d'amour", la coreògrafa explora els sentiments dels dos adolescents reblant passatges d'una extrema sensibilitat, però alhora aombrada pel tràgic destí que els espera. Per a aquesta ocasió, el titular Josep Pons dirigirà l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

'El llac dels cignes' (© Yasuko Kageyama)
'El llac dels cignes' (© Yasuko Kageyama)

La temporada es clourà en gran amb un formidable El llac dels cignes de Piotr Íllitx Txaikovski amb coreografia de Benjamin Pech i interpretada per una de les companyies internacionals més destacades del moment, el Ballet dell'Opera di Roma del 19 al 23 de juliol. Un clàssic sobre els clàssics i ideal estètic que segueix encantant a un públic àvid de bellesa en plena era digital. La versió de Benjamin Pech, ex ballarí Étoile del Ballet de l'Opéra de París, és respectuosa amb l'original i accentua l'aspecte més fantàstic d'aquesta obra, amb una posada en escena majestuosa.