El coreògraf Alexander Ekman presenta una poderosa peça contemporània sobre els misteris del solstici d’estiu

“Quan despertin de sobte, tota aquesta broma els semblarà un somni, una vana visió, i els amants tornaran a prendre el camí d’Atenes, units amb llaços que només la mort podrà trencar."
William Shakespeare, El somni d’una nit d’estiu (acte III, escena 2, Oberó) 

Imagen
Play Midsummer

 

Després del seu èxit amb el sensacional Swan Lake interpretat pel Den Norske Ballett, el prodigiós coreògraf Alexander Ekman va crear el seu Midsummer Night’s Dream. Una poderosa peça contemporània que explora l’energia i els misteris conjurats pel solstici d’estiu en la tradició escandinava. Allunyant-se de Shakespeare, Ekman ens mostra una invenció fantasmagòrica basada en la mitologia i les tradicions del nord. 

En el dia que el sol governa durant més hores, tothom es reuneix per celebrar una festa popular molt estimada. Una tradició sueca diu que, si poses set flors sota el coixí aquella nit, somiaràs amb el teu futur cònjuge. Tothom beu i balla en una nit plena d’amor i erotisme. La frontera entre el món dels mortals i el regne del sobrenatural desapareix a mesura que les ampolles es van buidant. El món, de sobte, canvia, i ja no estem segurs si tot és en realitat un somni…, el somni d’una nit d’estiu. 

Una festivitat que coincideix amb el solstici d’estiu en una terra on les nits blanques són molt misterioses. En contrast amb l’hivern implacable, els llargs dies d’estiu augmenten la sensualitat i insten a tenir en compte la crida de la natura, abans que les inevitables ombres gelades arribin i duguin també el silenci. Una porta màgica entre una nit curta i un dia que s’estén fins a l’infinit en aquesta proposta del Ballett Dortmund. 

Poderós, audaç i imbuït d’un autèntic ambient arcaic, aquest espectacle ho té tot per ser una proposta hipnòtica. Ja des del moment en què s’aixeca el teló, els ballarins dansen rítmicament sobre un camp de blat daurat i generen una escena realment intensa. Ambientat amb la música de Mikael Karlsson, Ekman, impredictible i colossal, construeix il·lusions a partir de la imaginació i ofereix un bombardeig d’imatges fantàstiques. Audaç, convincent i visualment sorprenent. 


Benfactor del Cercle de la Dansa

Mesoestetic

Amb el suport de:

 

 

 

A Midsummer Night’s Dream 

BALLET EN DOS ACTES
Basat en l’obra A midsummer’s night dream de William Shakespeare
Ballet en dos actes
Estrena absoluta: 17 d’abril del 2015 a la Royal Swedish Opera d’Estocolm
Estrena al Liceu 

  • Durada aproximada 1h 40min

Fitxa artística

Director artístic
Xin Peng Wang
Coreografia i escenografia
Alexander Ekman
Música
Mikael Karlsson
Lletra
Mikael Karlsson i Anna von Hausswolff
Vestuari
Bregje van Balen
Il·luminació
Linus Fellbom
Veu
Hannah Tolf
Músics
Solistes de la Dortmunder Philharmoniker

abril 2024

Torn Dansa Compra
Torn E Compra
Torn F Compra
Torn C Compra
Torn T Compra