Notícies

El Liceu interromp l'activitat audiovisual vinculada a Cor i Orquestra

Les converses entre el Liceu i els col·lectius artístics per a la renovació dels drets audiovisuals no han arribat a una entesa i es mantenen en curs.

 

  • Les converses entre el Liceu i els seus col·lectius artístics per a la renovació dels drets audiovisuals no han arribat a una entesa i es mantenen en curs. Aquesta situació ha portat al Teatre a aturar temporalment els projectes audiovisuals relacionats amb les formacions durant la temporada 23/24. 
  • S’està treballant per construir un acord que beneficiï a tothom dins el marc jurídic que regeix la pròpia institució i que garanteixi la seva viabilitat a llarg termini. 
  • Com a conseqüència, se suspèn l’activitat de l’abonament digital LICEU+LIVE amb el primer directe programat el diumenge 8 d’octubre amb Eugene Onegin.  
  • Es contactarà amb els abonats/des que es van subscriure a la plataforma a través de liceuplus.com per retornar-los l’import automàticament. 

Barcelona,  4 d’octubre de 2023. El març de 2022, el Gran Teatre del Liceu i els representants dels col·lectius de Cor i Orquestra van iniciar les converses per renovar l’acord de drets audiovisuals pels cossos artístics del Teatre, un pacte que ha estat vigent fins el 31 d’agost de 2023. Les negociacions encara no han arribat a un punt d’acord entre les dues parts, fet que porta al Teatre a aturar temporalment l’activitat audiovisual vinculada a aquestes formacions per continuar les converses i trobar un punt comú que faci viable aquest acord. 

Des de l’inici de les negociacions, s’han estat cercant fórmules per trobar una solució que garanteixi el marc jurídic que regeix la institució i la seva viabilitat econòmica a llarg termini. Tot i els esforços conjunts, encara no s’ha trobat una base comuna per construir el nou acord. 

El Liceu reafirma la voluntat de continuar treballant de manera constructiva amb els cossos artístics amb l’objectiu d’arribar a un acord satisfactori per a tothom. 

LICEU+LIVE 

Una de les conseqüències d’aquesta situació és la suspensió de l’abonament digital LICEU+LIVE i les 5 retransmissions previstes per aquesta temporada 23/24. Eugene Onegin, Antony & Cleopatra, Turandot, Un ballo in maschera i La cenerentola no es podran veure a través de la plataforma audiovisual del Teatre degut al no acord amb els col·lectius de Cor i Orquestra. Es contactarà amb els abonats/des que es van subscriure a la plataforma a través de liceuplus.com per retornar-los l’import de l’abonament de forma automàtica. 

La plataforma Liceu+ continuarà activa i seguirà oferint continguts audiovisuals oberts a tothom que contribueixin a l’aprofundiment i coneixement del gènere de l’òpera, com ara entrevistes en profunditat, reportatges, podcasts, projectes socials i educatius, entre d’altres. La plataforma també oferirà retransmissions en streaming que es realitzin al Teatre, des de conferències, sessions formatives, rodes de premsa etc. També oferirà puntualment espectacles de forma gratuïta a tots els seus registrats.