Un Winterreise a partir de l'obra d'Antonio López

Una immersió a l'univers poètic de Schubert amb Antonio López

Antonio López, el pintor, escultor i gravador de Tomelloso, ha estat convidat pel Liceu per unir-se a una proposta molt singular: el diàleg a tres entre la seva obra, una partitura: el Viatge d'Hivern de Franz Schubert i un lloc: l'ex-centre penitenciari La Model.

L'artista, amb uns codis molt personals, presta la seva obra a un equip artístic dirigit per Barbara Lluch que farà una creació digital. El pas del temps, l'ésser humà i el seu entorn, les natures mortes, la infància, entre d'altres són constants de l'Antonio propi i el paisatge visual sobre el qual pivota aquesta interpretació.

Davant del món ple de ferides que planteja el Winterreise, Antonio López respon amb la seva obra. Considerat el testament espiritual del compositor, és un dels cicles de lieder més importants de la història de la música i un autèntic Everest per als seus intèrprets.

Bárbara Lluch i Tal Rosner donen veu a l'obra d'Antonio López amb una sèrie de creacions animades que segueixen reflexionant sobre la solitud i l'autoaïllament, amplificant la veu del viatger errant i mostrant els seus traumes, anhels, esperances i pors. Un món interior devastat per l'infortuni, la desgràcia i la fatalitat. Un cor que només batega per fugir d'una comunitat que l'oprimeix.

D'una inquietant bellesa, el Winterreise és una invitació a la malenconia profunda, els episodis de la qual marquen un viatge desesperat d'un home traït. Una immersió a l'univers poètic de Schubert, a partir de l'obra d'Antonio López, on el públic es condueix fins a l'abisme d'aquest viatge interior

Imatges: © Antonio López, VEGAP, Madrid 2023

Amb el suport de:

Logo INAEM
Logo Capital BCN

Espectacle inclòs al Barcelona Obertura Spring Festival

Barcelona Obertura

 

 

 

 

 

 

  • Durada aproximada 1h 10min

Fitxa artística

Pintor i escultor
Antonio López
Directora d’escena i concepte
Bárbara Lluch
Videocració
Tal Rosner
Il·luminació
Conchita Pons

Repartiment

BARÍTON
PIANO

març 2023

Programa de mà

T'oferim l'opció de descarregar-te el programa de mà de forma gratuïta.

Programa

F. Schubert Winterreise, D.911