Una coreografia d'Antonio Ruz que connecta amb les nostres tradicions

La producció La nit de Sant Joan (Soirées de Barcelone), segon ballet del compositor Robert Gerhard (1896-1970), amb escenografia de Joan Junyer i argument de Ventura Gassol, va quedar inèdita el 1939 pels avatars de la Guerra Civil. L’obra s’havia creat fruit del furor per la dansa de principis de segle XX, amb el rerefons de la imatge europea d’una Espanya exòtica i de gran èxit que Manuel de Falla havia conquerit en aquest àmbit.

Inspirada en la nit mítica de la festivitat de Sant Joan i en les celebracions de foc del Pirineu català, una música moderna d’aire popular, amb melodies del nostre folklore i ritmes frenètics, descriu danses de torxes, la desfilada de figures màgiques i els moviments eròtics de parelles que, en íntima unió, acaben en casament a l’alba. 

Antonio Ruz, d’una manera simbòlica i creativa, ha volgut impregnar la coreografia d’elements que ens connecten amb les nostres tradicions, com poden ser el simbolisme del foc, la sardana, els castells o les figures del bestiari. 

Recomanat a partir de 10 anys.

Benefactors del Cercle de la Dansa

LOEWE FUNDACIÓN
MESOESTETIC

Fitxa artística

Música
Robert Gerhard
Escenografia
Joan Junyer
Argument
Ventura Gassol
Direcció i coreografia
Antonio Ruz
Coordinació i assessorament musical
Miguel Baselga
Figurinista, atrezzo i complements de vestuari
Rosa García Andujar
Disseny d'il·luminació
Olga García (AAI)
Assistent de direccció
Elia López
Realització de vestuari
Ines Mancheño
Investigació i documentació
Mònica Tarré Pedreira
Edició musical (inèdita)
Juan de Udaeta
Revisió de l'edició
Miguel Baselga

NOTA: La pianista Valèria Blasco ha hagut de cancel·lar la seva participació, per motius personals. Carlos Bujosa assumeix l'execució de la seva part.

febrer 2024

Funcions escolars

febrer 2024

Pack El Petit Liceu

Compra tres o més espectacles diferents d’El Petit Liceu i aconsegueix:

  • 20% descompte (màxim 3 persones)
  • 40% descompte (per a 4 persones)

A més a més,  t'oferim l'opció de gaudir de l'espectacle La nit de Sant Joan i del taller previ gratuït Ballem La nit de Sant Joan. El taller estarà conduït per Elia López (assistent del coreògraf Antonio Ruz) on farem un petit tast de les danses i moviments que veurem en escena.

Comprar

 

Per a preparar l'espectacle

Reserva funcions escolars

Registra't a laCultivadora per accedir a funcions úniques segons el teu vincle amb el centre educatiu, com la reserva d’entrades per grups o la descàrrega de recursos bloquejats.

 En coproducció amb

Logo Fundacion Juan March
 
 
 
En el marc de la col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar la participació i la promoció artística de joves ballarins i ballarines
 
 
 
 
En el marc de la col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu, la Fundació Ferrer-Salat i la Fundació Conservatori Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics i creadors provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.                                                                           

 

Fundació Música Ferrer-Salat

 

Fundació Conservatori Liceu

 

Benefactors del Cercle de la Dansa

 

 

 

 

Mesoestetic