Xavier Sabata

Contratenor

Nascut a Avià, va estudiar cant a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), per posteriorment fer perfeccionament a la Musikhochschule de Karlsruhe. A més, està graduat en interpretació teatral per l’Institut del Teatre de Barcelona.

El seu repertori va de Cavalli a Monteverdi, el repertori barroc i també l’òpera contemporània. Al llarg de la seva trajectòria ha cantat en teatres com el Teatro Real de Madrid, Théâtre des Champs-Élysées de París, Staatsoper Unter den Linden, Theater an der Wien, Teatro La Fenice de Venècia, Grand Théâtre de Genève i Wiener Staatsoper. Aquesta temporada 2021/22 ha tornat a Viena per a interpretar el rol d’Ottone (L’incoronazione di Poppea) dirigit per Pablo Heras-Casado, després del seu debut la temporada anterior en aquest teatre.

També té prevista una gira interpretant el cicle lieder Winterreise, Voce di dio (Il Primo omicidio) a l’Aalto-Musiktheater d'Essen i Orlando a la Halle Oper.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2008/09 amb L’incoronazione di Poppea, i hi ha tornat amb L’enigma di Lea i Agrippina (2018/19).

2021/22

Pierrot Lunaire amb un pròleg: Narcís ( )
Schönberg