Iurii Samoilov

Baríton
Image
Iurii Samoilov.

Va créixer a Yuzhne (Ucraïna), i el 2011 va rebre el seu màster amb honors de l'Acadèmia Nacional de Música de Kíev, on va estudiar interpretació vocal amb Roman Mayboroda. Durant aquest període, va realitzar estudis de postgrau a l'Acadèmia Nacional d'Òpera Holandesa i es va convertir en membre de l'Opera Studio Nederland d'Amsterdam.

El seu debut a l'òpera europea va arribar el 2010 quan va cantar com a Plutone a L'Orfeo de Monteverdi dirigida per Pierre Audi al Stadsschouwburg d'Amsterdam i més tard a La ciutat invisible de Kitezh de Rimsky-Korsakov dirigida per Dmitri Tvhernikov a l'Òpera Nacional Holandesa. Al llarg de la seva carrera ha pogut cantar en teatres com The Metropolitan Opera de Nova York, Opéra national de Paris, Teatro Real de Madrid, La Monnaie de Brussel·les, així com al festival Rossini de Pesaro o al Concertgebouw d’Amsterdam.

L’han dirigit mestres com Antonio Pappano, Alain Altinoglu, Franz Welser-Möst, Riccardo Frizza, Tadaaki Otaka, Ivor Bolton i Pablo Heras-Casado.

Debuta al Gran Teatre del Liceu. 

Temporada 2024/2025