Sara Blanch

Soprano
Image
Sara Blanch

Nascuda a Darmós (Tarragona), ha estudiat amb Isabel Cañas, Elisenda Cabero, Enedina Lloris, Francesca Roig i Carmen Bustamante, i actualment ho fa amb la soprano Mariella Devia.

Després debutar amb la Lisístrata d’Albert Carbonell, ha cantat Il viaggio a Reims a Pesaro, Die Zauberflöte i Don Giovanni a Sabadell, L’occasione fa il ladro i La serva padrona al Teatre de Sarrià; L’italiana in Algeri, Il vespro siciliano de Peter Joseph von Lindpaintner i Le Comte Ory, al Festival Rossini de Wildbad; Die Zauberflöte a Sevilla i Salern; Thaïs a Barcelona, Madrid i Peralada; La viejecita al Teatro de la Zarzuela de Madrid i Le coq d’or també a Madrid; L’elisir d’amore i Il turco in Italia a Oviedo, i Lucia di Lammermoor a Perm, entre altres ciutats.

L’any 2016 guanyà el quart premi del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, a més d’obtenir els premis a la millor cantant espanyola i catalana, i el de millor intèrpret de sarsuela. Debutà al Gran Teatre del Liceu amb Thaïs (2016/17), i hi ha tornat amb L’italiana in Algeri i L’enigma di Lea (2018/19).

Temporada 2024/2025