Saioa Hernández

Soprano
Image
Saioa Hernández

Estudià amb el tenor Santiago Calderón i, posteriorment, amb les sopranos Montserrat Caballé (amb qui va preparar els seus debuts com a Norma i Imogene d’Il pirata) i Renata Scotto. Des d’aleshores estudia i perfecciona el seu cant amb Francesco Pio Galasso. 

Ha estat premiada amb la Medalla d’or al Mèrit en les Belles Arts 2021, ha rebut un Òscar de la lírica a la millor soprano de l’any 2021 i Millor veu femenina del 2016 per l’Associación Española de la Lírica, a més d’haver guanyat importants premis de cant com el Manuel Ausensi, Jaume Aragall o Vincenzo Bellini. 

En el seu repertori hi trobem rols com Francesca da Rimini, Madama Butterfly, Odabella (Attila), La Gioconda, Lady Macbeth (Macbeth), Abigaille (Nabucco), Norma, Tosca, Violetta (La traviata), Leonora (La forza del destino), Aida, entre d’altres. 

Ha cantat en teatres com el Teatro Real de Madrid, Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala de Milà, Staatsoper Berlin, Sydney Opera House, Opéra national de Paris, Bayerische Staatsoper de Munic, etc. 

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2018/19 amb La Gioconda i ha tornat amb Il trovatore (2022/23).