Javier Camarena

Tenor

Nascut a Xalapa (Veracruz, Mèxic) es graduà amb honors per la Universitat de Guanajuato. Des del debut a Zuric l’any 2007, la seva veu ha estat aplaudida interpretant un gran nombre de compositors, dels quals destaquen Bellini, Bizet, Donizetti, Haydn, Mozart, Rossini i Verdi. Ha treballat amb els directors Claudio Abbado, Zubin Metha o Fabio Luisi; a més de cantar a teatres europeus: Wiener Staatsoper, Opéra National de París, Bayerische Staatsoper de Munic, Semper Oper de Dresden i Royal Opera House de Londres; i als Estats Units, a la San Francisco Opera i Metropolitan Opera de Nova York.

L’any 2014 cridà l’atenció de tot el món de l’òpera en bisar durant dues nits consecutives l’ària de Ramiro (La Cenerentola) a la Metropolitan Opera de Nova York. Poc després ho va fer amb l’ària de Tonio (La fille du régiment) al Teatro Real de Madrid.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2012/13 amb L’elisir d’amore, i hi ha tornat amb Maria Stuarda (2014/15), La fille du régiment i Rigoletto (2016/17).

2014/15

Maria Stuarda (Roberto)
Gaetano Donizetti

2012/13

L'elisir d'amore (Nemorino)
Gaetano Donizetti