La traviata

La veu del Liceu - 03

Una revisió realista, fosca i sense sentimentalisme de l’immortal drama verdià

En escena

Share the article

Do you want to receive the news? Subscribe

Speranza Scappucci

Directora musical

Nascuda a Itàlia, es graduà a la Juilliard School de Nova York i al Conservatorio di Musica Santa Cecilia de Roma.

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat a sales de Viena, París, Roma, Barcelona, Zuric, Los Angeles i Nova York. Des de l’any 2017 és la principal directora convidada de l’Opéra Royal de Wallonie a Lieja.

Aquesta temporada té previst dirigir Les contes d’Hoffmann, La traviata i un concert amb Jonas Kaufmann a Lieja; a més de debutar al Théâtre du Capitole de Tolosa de Llenguadoc dirigint Così fan tutte, La traviata a la Metropolitan Opera de Nova York, i també dirigirà Lucia di Lammermoor al New National Theatre de Tòquio i a Zuric.

A més, té previst participar en la gravació de treballs discogràfics amb la soprano Marina Rebeka, el tenor Saimir Pirgu i el contrabaixista Ödön Rácz.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2017/18 amb Attila.

Pretty Yende

Soprano

Guanyadora del primer premi als concursos Belvedere i Operalia, poc després s’incorporà a l’Accademia del Teatro alla Scala de Milà, on rep classes de Mirella Freni. Tot i la seva joventut ha cantat en teatres internacionals: Opéra National de París, Metropolitan Opera de Nova York, Royal Opera House de Londres, Deutsche Oper de Berlín, Deutsche Staatsoper de Berlín, Bayerische Staatsoper de Munic, Opernhaus de Zuric i LA Opera de Los Angeles, entre d’altres.

Entre els seus compromisos recents hi ha L’elisir d’amore, Lucia di Lammermor, Benvenuto Cellini, La fille du régiment, Il barbiere di Siviglia, Roméo et Juliette, I puritani, Les pêcheurs de perles, Ciro in Babilonia, Ricciardo e Zoraide, La traviata, Don Pasquale i La sonnambula. Ha publicat els treballs discogràfics A journey i Dreams amb Sony Classical.

Cantà per primer cop al Gran Teatre del Liceu la temporada 2011/12 en el concert Una altra nit de Montserrat Caballé, i hi debutà escènicament amb Don Pasquale (2014/15).

Lisette Oropesa

Soprano

Especialista en el repertori del bel canto italià, Mozart i l’òpera francesa, canta habitualment als principals teatres d’òpera americans i europeus. Va néixer a Nova Orleans de pares cubans. Estudià flauta durant dotze anys abans d’estudiar cant a la Louisiana State University. Després de guanyar les Met Opera National Council Auditions de Nova York, ingressà al Lindemann Young Artist Development Program. Als 22 anys debutà en un rol principal: va fer de Susanna (Le nozze di Figaro) al Metropolitan de Nova York, i des d’aleshores en aquest mateix teatre ha participat en més d’un centenar de representacions amb papers diferents.

Entre els seus compromisos recents i futurs hi ha Les huguenots i L’elisir d’amore a París, Rigoletto a Roma, Don Pasquale a Pittsburgh, Robert le diable a Brussel·les i I masnadieri a Milà i al Festival de Savolinna.

Debuta al Gran Teatre del Liceu.

Ermonela Jaho

Soprano

Soprano Ermonela Jaho, who received her first singing lessons at the age of six, later won a scholarship to study under Katia Ricciarelli in Mantua and attended the Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome. She has won awards in Milan, Ancona and Rovereto.

Her most emblematic roles include the leads in La traviata and Madama Butterfly, Liù in Turandot, and Suor Angelica. French, Russian and German operas are also part of her repertory.

At the Gran Teatre del Liceu she has performed in Madama Butterfly (2012/13), Otello (2015/16) and Turandot (2019/20).

Share the article

Do you want to receive the news? Subscribe

Themes: Òpera, Art

Keep scrolling to see the next article

Load next