Image
Flore van Meerssche.

L’estiu del 2022 ha estat molt especial per a la soprano Flore Van Meerssche pel seu debut al Festival de Salzburg com a Sacerdotessa a Aida de Verdi sota la batuta d’Alain Altinoglu. A més, va participar en el projecte Young Singers.

El 2021, la cantant belga va debutar a l’òpera al Festival de Música Antiga d’Innsbruck amb Boris Goudenow, de Mattheson, i també va asumir el paper principal a Talestri, de Walpurgis, a l’Òpera de Cambra de Munic. Altres papers escènics inclouen Pamina, Cleopatra i Minerva.

Flore és una apassionada intèrpret de lied. El desembre de 2021 va guanyar el Prix de Mélodie amb el seu company de piano Gyeongtaek Lee al Concurs Internacional Nadia i Lili Boulanger de París. El 2022 també van guanyar una beca del Festival Internacional LIEDBasel, així com del Festival de Lieder de Leeds.

També és una concertista molt sol·licitada. El 2022 va fer la seva primera aparició a la Isarphilharmonie de Múnic amb La Creació de Haydn amb l’Orquestra Filharmònica de Munic. Gràcies a la seva intensa activitat concertística, Flore posseeix un ampli repertori, treballant amb directors com Philippe Herreweghe, Philippe Pierlot, Alessandro di Marchi, Andrea Marchiol i estimats conjunts com Collegium Vocale Gent, Ricercar consort, Cor i Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, Orquestra Theresia, Capella Sollertia i orquestra de l’Òpera de Cambra de Múnic.

Es va graduar cum laude en Konzertgesang (2018) i en Liedgestaltung (2021) a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Múnic amb Fenna Kügel-Seifried i Andreas Schmidt. Va assistir a classes magistrals de Malcolm Martineau, Helmut Deutsch, Ian Bostridge, Dorothea Röschmann, Daniel Behle, Oliver Schnyder, Amanda Roocroft, Jan Philip Schulze i Dietrich Henschel. És becària de la "Deutscher Bühnenverein", la "Richard-Wagner Verband München", així com del "Yehudi Menuhin - Live Music Now".

Temporada 2023-24