• El Club i la Fundació del Gran Teatre del Liceu impulsaran el coneixement de l’òpera a través d’activitats vinculades a aquest gènere dins del marc del projecte educatiu LiceuAprèn, i de la seva programació artística El Petit Liceu.
Image
Joan Laporta i Salvador Alemany.
Joan Laporta i Salvador Alemany.

Barcelona, 18 de juliol de 2023. El FC Barcelona i la Fundació del Gran Teatre del Liceu han signat un nou acord de col·laboració per les properes tres temporades, amb què s’impulsarà les activitats vinculades a l’òpera dins del marc del projecte educatiu LiceuAprèn, i de la seva programació artística El Petit Liceu.

Aquesta aliança ha estat possible gràcies a una sèrie de valors comuns, ja que les dues entitats busquen unir l’esport i la cultura amb uns objectius comuns vinculats als camps educatiu i social.

L’acord s’ha oficialitzat amb una trobada al despatx del president del FC Barcelona, que ha comptat amb la presència de Joan Laporta, i també d’Elena Fort, vicepresidenta del FC Barcelona; de Salvador Alemany, president del Liceu, i de Valentí Oviedo, director general del Liceu. Així mateix, després de la signatura de l’acord, el president del Club ha fet entrega de la samarreta oficial de la temporada 2023/24 al seu homòleg al Liceu.

A través d’aquesta col·laboració, el FC Barcelona i la Fundació del Gran Teatre del Liceu fomentaran una sèrie d’iniciatives que impulsaran el coneixement de l’òpera i que estaran relacionades, també, amb espectacles com La cuina de Rossini i El monstre al laberint.

Entre d’altres, uns dels principals beneficiaris d’aquest acord seran els residents de la Masia, que podran gaudir del projecte educatiu LiceuAprèn, i altres activitats vinculades a l’òpera, que en divulguin els valors i ajudin a entendre’n la complexitat.

Image
Valentí Oviedo, Helena Roca, Joan Laporta, Salvador Alemany i Elena Fort.
Valentí Oviedo, Helena Roca, Joan Laporta, Salvador Alemany i Elena Fort.

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona: “Ens enorgulleix signar aquest acord amb el Liceu, i ens fa una il·lusió especial aliar-nos amb una entitat tan arrelada a la ciutat de Barcelona i temple de l’òpera barcelonina. Aquesta col·laboració posa de manifest, una vegada més, l’aposta del Club i el seu compromís amb la cultura i amb Barcelona, amb l’objectiu de fomentar i donar a conèixer aquesta especialitat artística entre els residents de la Masia i tota la resta d’esportistes”.

Declaracions de Salvador Alemany, president del Liceu: “És una gran satisfacció signar aquest conveni entre el Barça i el Gran Teatre del Liceu, dues de les entitats més emblemàtiques de la ciutat i del país. És un vincle entre dues maneres de tenir cura de la nostra joventut. D’una banda, la cultura física i també mental que el Barça cultiva a través de la pràctica de l’esport i, de l’altra, la cultura que el Liceu ensenya i promou mitjançant la música, l’òpera i la dansa, alimentant l’esperit i la sensibilitat dels qui, de ben joves, aprenen a gaudir del món de les arts”