El nou concert de gran format de Simfonova

Image
Sinfonova

 

Els fragments d’òpera que més emocinen a cinc personatges coneguts de tots, explicats i triats per ells en conversa amb Marcel Gorgori, i interpretats a l’escenari, perquè ens commoguin i ens atrapin per sempre.

Simfonova ha mostrat sempre en els seus concerts que l’accés a l’òpera està a l’abast de qualsevol que tingui un mínim d’interès a accedir-hi i això és el que intenta mostrar també L’òpera dels amics, el nostre cinquè espectacle.

El nucli del concert és la interpretació dels fragments operístics que més emocionen i agraden a cinc personatges populars i coneguts de tot el públic que, en conversa distesa amb el comunicador Marcel Gorgori, creador i presentador dels espectacles de Simfonova, justifiquen el per què de les seves preferències operístiques, i expliquen les circumstàncies personals que els porten a triar aquells fragments i no uns altres.

Els cinc personatges protagonistes de L’òpera dels amics són:

  • Carles Sans (actor i director de teatre)
  • Josep Roca (sommelier i propietari de El celler de Can Roca)
  • Helena García Melero (periodista i comunicadora de TV3)
  • Toni Clapés (periodista i comunicador de RAC1)
  • Boris Izaguirre (escriptor, presentador de televisió i showman)

Rigoletto o Il trovatore, de G. Verdi, Madama Butterfly, Tosca, o La bohème, de Puccini, Tannhäuser, de Richard Wagner, Carmen, de Bizet, Cavalleria rusticana, de Mascagni, o Samsó i Dalila, de Saint-Saëns, són algunes de les òperes que trien els cinc personatges i que s’interpreten en el concert.

Amb un guió elaborat i presentat des de l’escenari per Marcel Gorgori, amb quatre dels millors cantants solistes del país,  Antoni Lliteres / Carles Cosias (tenors), Laura del Río (soprano), Toni Marsol (baríton) i Laura Vila (mezzosoprano), amb l’Orfeó Vigatà i amb l’Orquestra Simfònica Barcelona Filharmonia, formada per 60 músics, i creada i dirigida pel mestre Daniel Antolí.

No hi ha millor manera d’encomanar el gust per l’òpera i d’augmentar l’interès per acostar-s’hi, que escoltar com en parlen, apassionadament, personatges als quals admirem i respectem, i que, a l’òpera, son públic, com tots nosaltres.

L’òpera dels amics, el nou concert de gran format de Simfonova, que torna a demostrar que "quan la música val la pena... no pot ser només per a uns quants”.

Organitza
Simfonova. Opera I Simfonica Sl
B66060054
Enric Granados, 88
Premià de mar
08330
www.simfonova.cat
simfonova@simfonova.cat

 

Fitxa artística

Idea, guió i presentació
Marcel Gorgori
Direcció musical
Daniel Antolí i Plaza
Producció artística
Joaquim Garcia
Il·luminador
Antoni Vladimir Vilicic
Cap tècnic
Daniel Ramos

Repartiment

TENOR
SOPRANO
BARÍTON
MEZZOSOPRANO
Cor
Orfeó Vigatà
Orquestra
Orquestra Barcelona Filharmonia (60 músics)
Direcció musical
Daniel Antolí i Plaza

October 2023