Image

Saioa Hernández s'ha distingit recentment al circuit líric internacional com una nova estrella des del seu debut al Teatre alla Scala de Milà com a Odabella (Attila) en l'obertura de la temporada, la funció del prestigiós 7 de desembre, dirigida pel mestre Riccardo Chailly.

En els últims anys s'ha exhibit en importants teatres com el Melbourne Recital Center, l'Opera National du Rhin, el Teatre Massimo di Catania, Grand Theatre de Genève, el Teatre San Carlo di Napoli, Regio di Parma, el Teatre Municipal do Rio de Janeiro, també a Àsia a la Korean National Opera de Seoul i l'Òpera de Muscat dirigida per grans mestres com Chailly, López Cobos, Noseda, García Calvo, Ciampa, Mills, Severini, Finzi, Tébar entre d'altres. Ha interpretat rols com Maddalena d'Andrea Chénier, Tosca, Giorgetta, Nedda, La Wally, Aida, Francesca da Rimini, i també rols belcantistes com Norma, Imogene, Zaira, Violetta, Leonora d'Il trovatore, Amelia d'Un ballo in maschera, Luisa Miller, Mathilde de Guillaume Tell.

Pròximament debutarà a Alemanya com a Abigaille (Nabucco) a la Semperoper de Dresden al costat de Plácido Domingo i com a Lady Macbeth  al Sferisterio de Macerata, debutarà a L’Arena de Verona com a Tosca i Aida sota la direcció del mestre Oren, a la Deutsche Oper de Berlin com a Tosca al costat de Ludovic Tézier i Fabio Sartori, i tornarà al Teatre alla Scala la propera temporada.
Saioa Hernández ha rebut nombrosos premis en concursos internacionals com el Manuel Ausensi al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el 2009. Ha estudiat amb Santiago Calderón, Renata Scotto i Montserrat Caballé i des de fa 9 anys es perfecciona amb el tenor Francesco Pio Galasso.

Debuta al Gran Teatre del Liceu.

Temporada 2023-24

Un ballo in maschera ( AMELIA )

Giuseppe Verdi